Sprzedaż internetowa została zawieszona. Zapraszamy do zakupów stacjonarnych

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki na 6 porcji
• 1 kg ryb (najlepiej różnych, morskich)
• oliwa, duża cebula
• 4 pomidory, koncentrat pomidorowy,
• wywar warzywny (ok. 1 i ½ l),
• 4 ząbki czosnku, liść laurowy, tymianek, 1-2 czuszki, rozmaryn, sól, p
• grzanki


Przygotowanie:
Umyć ryby, odciąć głowy, ogony i płetwy. Pokroić ryby, cebule i pomidory. Zeszklić na oliwie cebule, dodać głowy, ogony i płetwy ryb, pomidory. Zalać wywarem warzywnym.
Gotować 20 min. Dodać ryby, resztę przypraw, łyżkę koncentratu pomidorowego i gotować jeszcze na silnym ogniu 20 min.
Usunąć głowy, ogony i płetwy oraz ości (wyjmując rybę lub przecierając całość) usunąć czuszki. Na talerzach układać grzanki natarte czosnkiem i zalewać gorącą zupą.
Tags: opencart theme

Comments

Leave your comment

*Required Fields

We proudly accept